Cakar Ayam Seorang Doktor (Penerbitan Kata-Pilar, 2016)
"Membaca buku ini anda dapat dos lengkap segala ubat yang anda perlukan (bukan semua ubat dalam bentuk pil!). Sedikit senyum dan tawa. Teladan dan iktibar. Hati yang tersentuh. Semangat dan inspirasi. Cubit-cubit sikit. Oh ya, juga tips-tips kesihatan yang mahal! Ini buku dari manusia untuk manusia. Di sebalik kot putih itu, mereka juga hidup sebagai manusia yang penuh warna-warni. Para doktor dengan hidup cacamarba dan aneka ragam. Selamat datang ke dunia 'doktor-doktor' yang tak semestinya putih. ('Kot putih' mereka pun biasanya kelabu juga)