大大与小妹 幸福每一站 - 小妹 绘著 (酿字工房, 2017)
36萬網絡粉絲共鳴狂讚 大大與小妹2017最新圖文作品 如果人生是一趟旅程，走過的每一站裏，你都有你喜歡的人陪你經歷嗎？ 香港90後人氣圖文作家大大與小妹透過生活的每件戀愛小事，與你分享成為圖文作家、「Long D」、同居等等每一站的歡樂、甜蜜、猜疑與患得患失！相見好、同住難，真的嗎？ 第一站：起點 「多謝每一次嘅爭執，令彼此嘅心靈愈靠愈近。 」 （此章特別收錄小妹創作辛酸史！） 第二站：分離 「每個人都係獨立個體，我哋唔可以一直依賴另一半，要經得起考驗先會有真正嘅成長。 」 第三站：同住 「當你接受到對方嘅真面目，你會發現原來自己比想像中更愛佢。 」 第四站：改變 「講一句『你變咗啦』嘅同時，其實呢種『改變』唔一定係壞事。 」 故事內容100%全新從未公開 站站驚喜、處處感動！