(5)Dusun Tok Awang (دوسون توك اوڠ) (Al-Ameen Serve Holdings Sdn Bhd, 2005)
Buku ini berkesan kerana : •kesedaran fonemik-pendekatan pengajaran membaca yang terkini •cerita dan ilustrasi yang menarik minat anak untuk belajar membaca •perkataan baru diperkenalkan secara bertahap untuk membentuk keyakinan dan kemahiran membaca •sesuai dengan perkembangan kognitif dan persekitaran anak yang baru mula membaca.