Jurnal penyelidikan pendidikan jilid 7 (Bahagian Perancangan dan Penyelidikan Dasar Pendidikan (BPPDP), 2005)
Jurnal Penyelidikan Pendidikan ini ialah penerbitan Bahagian Perancangan Dan Penyelidikan Dasar Pendidikan. Ia bertujuan menyebarkan hasil - hasil dapatan kajian dan buah fikiran ahli-ahli pendidik dan mereka yang terlibat dengan isu-isu pendidikan.