Cam-Melayu abad ke-19 : pemberontakan dan diaspora - Mohamad Zain bin Musa (Penerbit Universiti Sains Malaysia Pengedar, Koperasi Kedai Buku Universiti Sains Malaysia Bhd., Universiti Sains Malaysia MPH Distibutors, 2012)
On history and politics of Cambodia and Champa Kingdom in the 19th century related to Malay people.