"Wasatiyyah Dalam Kerangka Ahli Sunnah Wal Jamaah" : Seminar Pemurnian Akidah, 14 November 2015 (Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan, 2015)
Menjelaskan ciri-ciri aliran akidah yang terkeluar daripada Ahli Sunnah Wal Jamaah dan kumpulan-kumpulanya yang wujud pada hari ini. Menjelaskan implikasi aliran ekstrim kepada akidah dan bahayanya kepada masyarakat dan kesejahteraan negara.