Pengkelasan penyakit injap jantung berdasarkan isyarat bunyi jantung - Haslina Mohamed Hadi (School of Mechatronic Engineering, Universiti Malaysia Perlis, 2010)
Objektif utama: i- Kenalpasti beberapa teknik pengekstrakan ciri isyarat bunyi jantung yang sesuai untuk pengkelasan penyaki injap jantung. ii- Mengkelaskan penyakit-penyakit injap jantung menggunakan teknik kecerdikan buatan iii- Membandingkan prestasi beberapa teknik pengekstrakan ciri dan pengkelasan untuk mengenal pasti penyakit injap jantung.