Ketuanan Islam dan pertuanan raja-raja Melayu : lintasan sejarah perkembangan gagasan Melayu Islam beraja - Suzana Tun Haji Othman, Tun, 1965- (Media Satria, 2008)
Influence of Islam on politics in the history of the Malay world.