Musang berjanggut - P. Ramlee, Tan Sri, 1929-1973
Summary: Sebuah cerita lucu yang mengisahkan kebijaksanaan seorang isteri hulubalang di istana yang berpura-pura suka kepada pembesar-pembesar istana yang telah jatuh cinta dengan nya tetapi memaksa mereka melakukan perbuatan yang memperbodohkan diri mereka dan akhir nya mereka semua terperangkap.