Putih
Tersebut kisah seorang gadis jelita, Putih namanya. Putih, anak malang yang didera oleh ibu dan kakak tirinya selepas kematian bapanya, Pak Sukam. Putih yang ditemani oleh dua ekor haiwan peliharaannya, Gemul dan Mikus, tinggal bersama ibu dan kakak tirinya selepas kematian ibunya Mak Labu. Gemul dan Mikus yang nakal menjadi teman tempatnya menumpang kasih.