Penghasilan varistor ZnO melalui kaedah pencampuran konvensional dan pengelompokan induk - Noor Azira Mohd Noor (School of Materials Engineering, 2010)
Objektif penyelidikan ini adalah untuk mengkaji fabrikasi sampel varistor ZnO menggunakan teknik pencampuran konvensional dan pengelompokan induk menggunakan mesin pengisar planet; mengkaji sifat-sifat fizikal sampel varistor ZnO yang dihasilkan menggunakan teknik pencampuran konvensional dan pengelompokan induk ; mengkaji mikrostuktur sampel varistor ZnO yang dihasilkan menggunakan teknik pencampuran konvensional dan pengelompokan induk; mengkaji sifat elektrik sampel varistor ZnO yang dihasilkan menggunakan teknik pencampuran konvensional dan pengelompokan induk dan melihat hubungan antara mikrostruktur dan sifat elektrik pada varistor ZnO yang dihasilkan menggunakan teknik pencampuran konvensional dan pengelompokan induk