Modul TITAS tamadun Islam dan tamadun Asia - Zuraini Hj Jamil@Osman (Jabatan TITAS, 2006)
Buku ini menerangkan tentang pengenalan ilmu ketamadunan yang merupakan pengenalan kepada teori-teori tamadun yang universal.