Fabrikasi dan penganodan komposit metalurgi serbuk aluminiummagnesium diperkuat gentian pendek alumina saffiltm - Kamrosni Abdul Razak (School of Materials Engineering, 2013)
Tujuan penyelidikan ini dijalankan adalah untuk mengkaji fabrikasi aloi aluminium-magnesium dan komposit matriks aluminium berpenguat gentian pendek alumina SaffilTM melalui kaedah metalurgi serbuk (PM).